Manifestari Stiintifice Europene

Organizarea a 3 Editii a Congresului Societatii Balcanice de Stomatologie

Am câştigat prin competiţie şi am organizat în România, de trei ori, la distanţă de numai 7 ani, Congresul Societăţii Balcanice de Stomatologie BaSS (ediţia a 16-a, 2011, ediţia a 20-a, 2015 – Ediţie Jubiliară) – aceasta fiind cea mai prestigioasă manifestare ştiinţifică din spaţiul academic balcanic cu specific de medicină dentară. În anul 2011 manifestarea a reunit cca. 500 de participanţi, din 20 de ţări, atingând în schimb în anul 2015 un număr record de cca. 1000 de participanţi, tot din 20 de ţări, iar in 2018  au participat un numar de aprox 700 persoane din 22 de tari.

A 41-a Editie a Conferintei anuale a Societatii Europene de Protetica – Bucuresti, Romania

Este pentru prima oară când acest eveniment se va organiza în România. Țara noastră are privilegiul de a organiza acest congres în urma unei competiții la care a participat alături de Grecia, Spania și Olanda, un factor determinant avându-l reprezentarea României în boardul EPA prin prof. univ. dr. Norina Forna (președinte al Asociației). Evenimentul a fost organizat in perioada 28-30 Septembrie 2018 in Bucuresti, Romania

Primul Summit Romano-African

In cadrul acestui Summit a fost incheiat un parteneriat intre Societarea Romana de Reabilitare Orala si sectiunea ARO din cadrul FDI avand ca obiective principale

  • Crearea unui cadru general la nivel internațional pentru dezvoltarea durabilă a învățământului medical dentar în spațiul francofon și instruirea specialiștilor de vârf.
  • Instituțiile semnatare ale acestui protocol de colaborare înțeleg, prin fundamentare, principiile de predare, cercetare și cooperare la principiile actuale ale practicii dentare.

 

Prima Conferinţă a Decanilor Francofoni ai Facultăţilor de Medicină Dentară

În octombrie 2012 am organizat, în premieră românească, Prima Conferinţă a Decanilor Francofoni ai Facultăţilor de Medicină Dentară şi a Academiei Naţionale Franceze de Chirurgie Dento-Alveolară, cu tema „Managementul Contemporan pentru un Învăţământ de Excelenţă şi Armonizare Curriculară a Facultăţilor de Medicină Dentară din România şi din Spaţiul Francofon”, eveniment de marcă ce a suscitat interesul tuturor participanţilor.

 

Primul Congres Internaţional de Reabilitare Generală şi Oro-Maxilo-Facială

În anul 2015, luna mai, am inaugurat o linie nouă de manifestări ştiinţifice internaţionale, prin organizarea Primului Congres Internaţional de Reabilitare Generală şi Oro-Maxilo-Facială, în Ediție Extraordinară, la Istanbul.

Participarea la acest congres a fost în mare majoritate reprezentată de specialişti din străinătate, ceea ce a marcat un alt subiect de premieră naţională: unica, sau printre puţinele, serii de congrese cu Board de organizare românesc, adresate însă participanţilor din întregul spaţiu european şi cu locaţie de desfăşurare în afara României.