Dezbateri colegiale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”

În Aula „George Emil Palade”, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna și-a prezentat pe scurt proiectul managerial, axându-se mai mult pe principalele probleme cu care se confruntă Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, semnalate în timpul întâlnirilor precedente de către cadrele medicale și studenți. Pe fondul ideii centrale, comunicare-colaborare-apel la tradiția valorilor, actualul decan al Facultății de Medicină Dentară a discutat despre promovarea spiritului academic, transparența actului decizional, diversificarea programului de studiu și creionarea unor criterii clare de evoluție.

„Învățământul nu poate fi realizat dacă nu ai colaborări optime și un buget cunoscut, pentru ca fiecare cadru didactic să știe dacă poate porni un proiect și pe ce sumă de bani se bazează. Totul trebuie să fie transparent”, a declarat prof. univ. dr. Norina Forna. De asemenea, doamna a mai adăugat că este nevoie de extinderea departamentului de proiecte europene pentru obținerea de fonduri.

Printre problemele universității care necesită rezolvare se găsesc : numărul mic de locuri în amfiteatre în raport cu numărul mare de studenți, lipsa integrării clinice și a locurilor de practică, dar și plecarea elevilor în alte orașe universitare. La toate aceste nemulțumiri și nu numai, candidata a oferit auditoriului soluții eficiente și pe termen lung.

Pe lângă întâlnirile cu cadrele medicale, prof. univ. dr. Norina Forna s-a arătat dispusă să comunice cu ligile studențești ale universității, în cadrul unor intâlniri informale. Studenții și-au expus punctele de vedere, referitoare la problema locurilor insuficiente în bibliotecă, îmbunătățirea imaginii universității, în urma evenimentelor de anul trecut, care au deteriorat prestigiul, pe plan național și internațional. Un alt punct de vedere susținut de studenți a făcut referire la dificultatea grilelor de admitere.

Experiența, profesionalismul și încrederea o recomandă

În urma celor 30 de ani de activitate academică, 15 ani de experiență universitară și în management, prof. univ. dr. Norina Forna a adus contribuții semnificative în bugetul universității. „Din funcții nu trebuie să-ți faci o meserie. Alternanța lor este cheia succesului. Sunt mai mult decât responsabilă. Oriunde și oricând putem fi contestați. Trebuie să venim cu dovezi că ceea ce am făcut a fost în folosul universității”, a declarat prof. Forna. La finalul întâlnirii, decanul a răspuns prompt tuturor întrebărilor venite din partea publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *