Norina Forna continua întâlnirile cu cadrele medicale

Prof. dr. Norina Consuela Forna și-a continuat seria de întâlniri cu cadrele medicale și în a cea de-a doua săptămâna de campanie. Prima întâlnire a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași de la ora 08 :00. Programul managerial a fost prezentat în fața a 20 de profesori ai Univesității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, care au apreciat proiectul și planul decanului.

În cadrul întâlnirii, profesorul a punctat necesitatea formării unui Pol de Competitivitate în Industria Medicală (P.C.I.M). Prin acest proiect de dorește asocierea de instituții academice ieșene și încheierea unor parteneriate naționale și internaționale pentru a pune în aplicare o strategie de dezvoltarea a industriei medicale. Activitatea managerială care o recomandă cuprinde 12 ani de decanat și trei de coordonare a Ambulatoriului din cadrul spitalului „Sf. Spiridon”.

„Consider că în momentul actual am argumente solide care pot demonstra că din poziția de rector pot conduce alături de dumneavoastră universitatea. Făcând parte din foarte multe comisii europene de evaluare sau din grupuri de cercetare, spun că este dureros să nu-ți vezi universitatea pe un loc fruntaș. Conform clasamentului „University Ranking by Academic Performance”, univestitatea noastră se situeaza pe locul 1198. Din acest motiv promovarea și dezvoltarea imaginii universității devine un obiect primordial.”, a declarat prof. dr. Norina Forna.
De asemenea, profesorul a amintit că pe parcursul anilor a demarat proiecte europene în valoare de 13,7 milioane de euro, în cadrul cărora au participat peste 10.000 de studenți și 458 de cadre didactice. Pe baza proiectelor s-au oferit 730 de burse și 1100 de premii stundeților și salarii administrative în valoare de 2,8 milioane de lei.

Ședințele de discuții au continuat și în a doua parte a zilei

În aceeași zi, au mai avut loc alte două întâlniri, atât la Secția Clinică Dermatovenerologie din cadrul aceluiași spital, cât și în Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola”. În cadrul celor două întâlniri, decanul a făcut apel la tradiția valorilor, punctând că orice cadru medical cu experiență poate aduce valoare universității și că transferul de valori și culturi poate fi realizat prin schimburi internaționale de studenți. Profesorul i-a îndemnat pe cei prezenți să voteze ghidați de conștiință și să nu se lase presați de candidați.
Fiecare întâlnire s-a finalizat cu o serie de întrebări și sugestii venite din partea auditoriului curios să afle cum va reuși Norina Forna, din funcția de rector, să învingă sistemul defectuos cu care se confruntă universitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *