Prof. dr. Norina Forna este în plină campanie electorală pentru funcția de rector al UMF Iași

În amfiteatrul „Prof. Dr. Ioan Nicolau” al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași, prof. dr. Norina Consuela Forna, și-a prezentat programul managerial care susține candidatura sa pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași. Cadrele medicale ale spitalului au răspuns invitației, iar la final au formulat întrebări și potențiale soluții.

Planul de viitor, cu o creștere importantă în calitatea învățământului de la UMF Iași

În cadrul întâlnirii a fost subliniat faptul că experiența profesională, implicarea în proiectele academice europene și beneficiile aduse universității de-a lungul timpului sunt principalele criterii care o diferențiază și o recomandă pentru funcția de rector. Planul de viitor presupune asigurarea unui traseu academic în concordanță cu aspirațiile personale, dezvoltarea infrastructurii de cercetare științifică, extinderea numărului de locuri în cadrul Școlii Doctorale și crearea unuor legături cu celelalte universități din plan național și internațional. De asemenea, aceasta va avea în vedere reevaluarea normelor de muncă, îmbunătățirea bazei materiale și asigurarea condițiillor pentru studii la cele mai ridicate standarde europene.

Norina Forna – candidatul cu resursele potrivite pentru medicina ieșeană

„Consider că am reperele necesare pentru a propulsa universitatea pe un loc mult mai bun. Aceasta trebuie să aibă un climat de normalitate, echilibru, colaborare și comunicare. Îmi doresc unitate și candidez pentru că a venit momentul să creștem împreună” a declarat prof.dr. Norina Consuela Forna în cadrul ședinței de discuții.

Cosiderând că medicina are un rol important în societate, decanul a sesizat nevoia de cadre didactice și de proiecte profitabile care să-i motiveze pe studenți să rămână în țară. Având în vedere problemele recente cu care s-a confruntat universitatea, prof. dr. Norina Forna a semnalat nevoia de egalitatea în șanse a candidaților și respectarea regulilor. Dat fiind faptul că numărul de studenți crește de la an la an, aceasta observă necesară creșterea gradului de dificultatea a grilelor, astfel încât universitatea să selecteze cei mai buni studenți.

Prezent la întâlnire, dr. Radu Terinte, managerul spitalului, a specificat că viitorul rector trebuie să dea dovadă de experiență managerială deoarece universitatea este foarte dificilă de condus, în timp ce prof. dr. Marin Burlea a dorit să evidențieze devotamentul și dorința de progres a decanului. Un alt cadru medical a fost uluit de imenistatea proiectelor la care a participat alături de aceasta, confirmând faptul că de-a lungul anilor în care a fost decan a reușit să-și creeze o administrare proprie prin proiectele aduse facultății.

3 Responsesso far.

 1. Gheorghe Granciuc spune:

  Stimata d-na Decan,
  Aveti toata sustinera noastra, Bravo! Dati un semnal si in 2-3 ore vo-m fi la Iasi, Cu Mare drag D-r habilitat Gheorghe Granciuc

 2. Patricia spune:

  Felicitări! Mult succes în continuare

 3. Dorneanu Bianca spune:

  Multă baftă vă doresc! Sunt sigură că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *